Tömeg | 0,25 kg |
---|
Szezámmag liszt
A szezámmag hétszer annyi kálciumot tartalmaz, mint a tehéntej! Tejmentes étkezésben az egyik legjobb kálcium pótló. A szezámmagliszt a hidegen préselt szezámmag őrleménye. Fehérjeértéke a többi olajos magvakhoz képest is kiemelkedő. Mivel nagy mennyiségű folyadék és zsiradék felvételére képes, sütés mellet alkalmas az ételek sűrítésére is. Sütéshez érdemes más gluténmentesliszttel keverni. Ha teljesen gluténmentesen süt, adjon a receptben szereplőhöz eggyel több tojást, hogy elkerülje a péksütemény vagy kenyér túlzott morzsálódását. A szezámmagliszt hozzáadásával megnövelheti a pékáru fehérje-, vitamin-, rost és ásványi anyag tartalmát, csökkenti viszont a kalória- és szénhidráttartalmát.
Főleg lepényeket, kenyeret, muffint és süteményt készíthet belőle, de alkalmas vajas- gyümölcsös kásák készítésére, zöldségek, húsok panírozására is. Alkalmazza levesekbe, főzelékekbe, készételbe, pépesített állagú élelmi anyagokhoz keverve a beltartalmi érték fokozása érdekében.
590 Ft