Barion Pixel

Szegedi paprika, édes/csípős – 100g

Frissen őrölt Szegedi fűszerpaprika-őrlemény édes ízben a PaprikaMolnártól. Hungarikum és uniós eredetvédett termék, oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel, HÍR védjeggyel. HU, EN, DE, FR, RO, SL, PL nyelvű csomagolásban.

900 Ft

Mennyiség Raktáron
Ingyenes szállítás 10.000.-Ft felett

A magyar paprika kultúra Szegeden kezdődött el 200 éve. A szegedi paprika 2010. óta uniós eredetvédelemmel rendelkezik, mégis a legbüszkébbek arra vagyunk, hogy 2015. óta hungarikum elismeréssel is bír ez a termék. A hungarikummá válás első lépcsőjeként a Csongrád Megyei Értéktárba kerülő „Szegedi paprika” / “Szegedi fűszerpaprika-őrlemény” termékleírását a PaprikaMolnár készítette el!

Mitől szegedi a szegedi fűszerpaprika-őrlemény? Szegedi fűszerpaprika fajtákból, a szegedi tájkörzetben (elsősorban Csongrád megye, valamint Békés és Bács-Kiskun megye néhány településén) termesztettük, itt szárítottuk, őröltük és csomagoltuk a paprikát. A PaprikaMolnár szárító és őrlő üzeme Szegedtől 10 km-re, a szegedi tájkörzet szívében található.

 

Tudta? 

A törzsvásárlói kártyánk használatával KÉT alapítványt is támogat!

a Child and Family Alapítványt és a Greenfinity Alapítványt.

  • A Child and Family Alapítvány segítségével már több, mint 10 iskola nyitotta meg kapuit a rászoruló gyermekeknek.
  • A Greenfinity Alapítvány  célja a Föld természetes élőhelyeinek és erőforrásainak, valamint biodiverzitásának megőrzése. Meg kell teremteni egy olyan életkörnyezetet, amelyben minden lakos felel a cselekedetekért és igyekszik életét a környezettel összhangban élni. 

Ön még nem törzsvásárlónk? IDE KATTINTVA gyorsan, egyszerűen, ingyenesen regisztrálhat.

Tömeg 0,1 kg
Csípősség

Édes, Csípős

0

Termékek keresése

Ugrás fel!
A termék belekerült a kosaradba