Összetevők
Fruktóz-glükóz szirup
Víz
Narancslé 50% (sűrítményből visszahígítva)
Étkezési sav: citromsav
Emulzió (sűrítőanyagok: gumiarábikum, glicerinészter, aroma, színezék: béta-karotin, antioxidánsok: aszkorbinsav, alfa-tokoferol)
Édesítőszerek (Na-ciklamát, aceszulfám-K, steviol-glikozidok)
Tartósítószerek (kálium-szorbát, Na-benzoát)
Tápanyagok
100 ml szörpben | 100 ml kész italban | |
Energia | 1312 kJ/ 309 kcal | 55 kJ/ 12,9 kcal |
Zsír | 0 g | 0 g |
-amelyből telített zsírsavak | 0 g | 0 g |
Szénhidrát | 73 g | 3 g |
-amelyből cukrok | 65 g | 2,7 g |
Fehérje | 0,3 g | 0,012 g |
Só | 0,2 g | 0,008 g |
Rost | 0,4 g | 0,016 g |
Elkészítés és felhasználás
Hígítási arány:
1 rész szörp és 23 rész (szénsavas) víz. Az ajánlott hígítás szerint elkészített ital gyümölcslé tartalma legalább 2,08%.
Tárolás
Tárolás: (10-23°C). Száraz, hűvös helyen.
EGZOTIKUS ALKOHOLMENTES KOKTÉL GYERMEKEK RÉSZÉRE:
Egy nagy poharat háromnegyedik töltünk apróra zúzott jéggel. Meglocsoljuk 1/2-1 kiskanál gyümölcsszörppel, felöntjük ásványvízzel vagy szódával, majd belefacsarunk egy fél citrom levét, és egy késhegyni fahéjjal gazdagítjuk az ízét! Összekeverjük és mentalevelekkel díszítjük!