Eper rajongók figyelem! Epres gyümölcsszörpünk kötelező tartozéka a családi konyhának!
Fogyassza az illatos, zamatos gyümölcsöt a kedvenc szörp formájában, vagy fedezze fel az intenzív eperízt egyéb édességek felhasználásánál!
Összetevők
Fruktóz-glükóz szirup
Víz
Eperlé 50% (sűrítményből visszahígítva)
Étkezési sav: citromsav
Édesítőszerek (Na-ciklamát, aceszulfám-K, steviol glikozidok)
Bodzalé
Aroma
Tartósítószerek (kálium-szorbát, Na-benzoát)
Tápanyagok
100 ml szörpben | 100 ml kész italban | |
Energia | 1293 kJ/ 304 kcal | 54 kJ/ 13 kcal |
Zsír | 0 g | 0 g |
-amelyből telített zsírsavak | 0 g | 0 g |
Szénhidrát | 72 g | 3 g |
-amelyből cukrok | 64 g | 2,7 g |
Fehérje | 0,1 g | 0,004 g |
Só | 0,2 g | 0,008 g |
Rost | 0,1 g | 0,004 g |
Elkészítés és felhasználás
Hígítási arány:
1 rész szörp és 23 rész (szénsavas) víz. Az ajánlott hígítás szerint elkészített ital gyümölcslé tartalma legalább 2,08%.
Tárolás
Tárolás: (10-23°C). Száraz, hűvös helyen.
EPRES POHÁRJOGHURT KÉSZÍTÉSE
Egy kistál aljába helyezzünk összetört babapiskótát, majd 1/2-1 kiskanál gyümölcsszörppel locsoljuk meg. Öntsünk rá 1-1,5 pohár natúr joghurtot, tegyük a hűtőbe rövid ideig, majd tálalás előtt félbevágott eperdarabokkal fogyasszuk.
Garantált az eperíz-bomba robbanása a szájban!