20 perc
Megfizethető
2 fő
Hozzávalók
- 25 dkg penne tészta (lehet spagetti vagy ami éppen otthon van)
- 10 dkg füstölt, húsos szalonna (ízlés szerint több is lehet)
- 50 dkg cukkini
- 2 tojássárgája
- 2 dl tejszín
- 5 dkg sajt
- bors
- kakukkfű
- a tészta főzővizéből kb. 1- 1,5 dl
- 4 ek. olíva olaj (de jó az étolaj is)
A tésztát sós vízben feltesszük főni.
Ezalatt felkockázzuk a szalonnát és kisebb csíkokra vágjuk a cukkinit. Ha zsenge a zöldség, akkor nem kell megpucolni, de ha már öregebb, nagyobb darabról van szó, akkor nem árt! Majd négy evőkanál étolaj kíséretében feltesszük pirítani a szalonna és a cukkini keveréket. Nem kell, hogy nagyon összeessen. Közepes lángon maximum 5 percig sütögetem, néha megkavarom.
Ha a tészta kifő, hozzáadjuk az előző alaphoz.
Villám carbonara szószt készítünk két tojás sárgájából, a reszelt sajtból (parmezánnal az igazi, de mivel nem ezzel az “olcsósággal” pakoljuk tele a hűtőt, így éppen olyan sajttal készítjük, ami van), 2 dl tejszínbőlfél teáskanál borsból. Ezeket az alapanyagokat egyszerűen összekeverjük egy tálban.
A tál tartalmát ráöntjük a már nem sistergő zöldséges-szalonnás tésztára (gázról lehúzott) és összeforgatjuk, majd az 1-1,5 dl főzővizet is hozzáadjuk. Egy kis friss kakukkfüvet morzsolunk még rá, újra összekeverjük és már zárhatjuk is el a gázt.
Ha van otthon olívaolaj, akkor locsoljuk meg néhány cseppel a kész tésztát és egy kis friss kakukkfüvet is szórjunk rá!