25 perc
Megfizethető
2 fő
Hozzávalók
- 15 dkg paradicsomos fusilli
- 5 dkg zöld olívabogyó
- 8 db garnéla
- 10 dkg tintahal karika
- 2 db paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db zsenge kicsi cukkini
- 1 db kisebb citrom
- 2 tk. friss kakukkfű
- só
- bors
- olívaolaj
- víz a tészta főzéséhez
Első lépésben garnélákat és a tintahalkarikákat kb. 4 ek. olívaolajon 2 gerezd felaprított fokhagymával és 1 tk. friss kakukkfűvel, egy csipet sóval és egy csipet frissen őrölt borssal megpároljuk 10 perc alatt.
Majd kiszedjük egy külön tányérra a herkentyűket. Ne ijedjetek meg, nem vagyonokról beszélünk ennél az ételnél. A nagy hipermarketekben kb. 10 dkg tintahal 250 Ft, a garnéla pedig ekkora mennyiségben 300-400 Ft. Én ennyiért vettem az Auchanban a hétvégén.
Következő lépésben felrakjuk a tésztát főni. Én óföldeáki paradicsomos tésztát választottam ehhez a fogáshoz.
Lobogó vízben néhány csepp olívaolajjal 3-4 perc alatt készre főzzük. Imádom, mert hihetetlenül gyorsan elkészül és még finom, adalékanyag mentes is! Kifőzés után lecsepegtetjük a tésztát és 2-3 evőkanál olívaolajjal elkeverjük.
Hozzáadjuk a garnélát és a tintahalat. Két paradicsomot felszeletelünk, cukkinit zöldséghámozóval vékony szeletekre vágunk és az előző tésztasaláta alaphoz adjuk az olívabogyóval együtt!
További 8-10 evőkanál olívaolajjal, 1 citrom levével meglocsoljuk a salátát. Megszórjuk friss kakukkfűvel és aki igényli ízlés szerint sózhatja még a fentieket. Jó étvágyat kívánok hozzá!