
20 perc
Olcsó
5 dl
Hozzávalók
- 50 dkg karfiol
- víz a karfiol főzővizéből
- só
- szerecsendió
Puhára főzzük a karfiolokat, majd leszűrjük és a főzővizet félretesszük. A karfiolokat turmixgépe tesszük, egy nagy csipet sót hozzáadunk és három reszelésnyi szerecsendiót hozzáadunk.
Először 2 dl főzővizet öntünk az előbbiekhez és összeturmixoljuk. Mindenki saját ízlése szerint hígíthatja további főzővízzel a szószt. Már csak tésztát kell hozzá főzni és tálalhatjuk is. Hússal, más zöldségekkel (például gombával) is dúsíthatjuk a szósz tálaláskor.
Tipp
Aki nem szeretne túlságosan diétás változatot készíteni, nyugodtan keverjen 10 dkg edami sajtot a meleg karfiolszószhoz! Mennyei lesz! A főzővizet pedig helyettesíthetjük alaplével (húslevessel, zöldséglevessel). Pikánsabbá tehető egy gerezd frissen reszelt fokhagymával a szósz! Variálja mindenki kedvére! Igazán finom és különleges végeredményt kapunk!