40 perc
Megfizethető
4 fő
Hozzávalók
- 50 dkg paradicsomos orsótészta
- víz a tészta főzéséhez
- 25 dkg csiperkegomba
- 3 szál újhagyma
- 50 dkg csirkemáj
- só
- őrölt bors
- olaj (napraforgó vagy olíva)
A csirkemájat alaposan megmossuk, a csiperkét és az újhagymát megtisztítjuk. A nagyobb darab májakat megfelezzük, a gombát vastagabb szeletekre vágjuk és az újhagymát szintén vastagabb darabokban felkarikázzuk.
Egy nagy serpenyőbe 4-5 ek. olívaolajat öntünk, felforrósítjuk és a májat hozzáadjuk. 10 percig gyakori kevergetés mellett pirítjuk, majd ezután az újhagymát és gombát is beletesszük!
Megborsozzuk a serpenyő tartalmát és további 15 percig sütjük. Egy vastagabb májdarabot érdemes átvágni és ha már nem véres a belseje, akkor le lehet húzni a tűzről.
Ekkor sózzuk meg a serpenyő tartalmát! Ha korábban fűszerezzük, akkor megkeményedhet a máj és rágós lesz! Közben bő lobogó vízben 3-4 perc alatt kifőzzük a tésztát és lefedve még pihentetjük 5 percig benne!
Ezután szűrjük le! A sült zöldséges májjal összekeverhetjük a tésztát, de külön is tálalhatjuk! Ízlés szerint frissen vágott zöldhagymával megszórhatjuk az ételt!