Csirkemájas – gombás tészta

csirkemajas_-_gombas_teszta

40 perc

Megfizethető

4 fő

Hozzávalók

  • 50 dkg paradicsomos orsótészta 
  • víz a tészta főzéséhez
  • 25 dkg csiperkegomba 
  • 3 szál újhagyma
  • 50 dkg csirkemáj
  • őrölt bors
  • olaj (napraforgó vagy olíva)

A csirkemájat alaposan megmossuk, a csiperkét és az újhagymát megtisztítjuk. A nagyobb darab májakat megfelezzük, a gombát vastagabb szeletekre vágjuk és az újhagymát szintén vastagabb darabokban felkarikázzuk.

Egy nagy serpenyőbe 4-5 ek. olívaolajat öntünk, felforrósítjuk és a májat hozzáadjuk. 10 percig gyakori kevergetés mellett pirítjuk, majd ezután az újhagymát és gombát is beletesszük!

Megborsozzuk a serpenyő tartalmát és további 15 percig sütjük. Egy vastagabb májdarabot érdemes átvágni és ha már nem véres a belseje, akkor le lehet húzni a tűzről.

Ekkor sózzuk meg a serpenyő tartalmát! Ha korábban fűszerezzük, akkor megkeményedhet a máj és rágós lesz! Közben bő lobogó vízben 3-4 perc alatt kifőzzük a tésztát és lefedve még pihentetjük 5 percig benne!

Ezután szűrjük le! A sült zöldséges májjal összekeverhetjük a tésztát, de külön is tálalhatjuk! Ízlés szerint frissen vágott zöldhagymával megszórhatjuk az ételt!