Zöld minestrone

Zöld minestrone recept

60 perc

Megfizethető

4 fő

Hozzávalók

  • 20 dkg zöldbab 
  • 20 dkg zöldborsó 
  • 20 dkg brokkoli 
  • 10 dkg medvehagymás gyufatészta (sima tészta is tökéletes) 
  • 6 levél bazsalikom 
  • 3 szál újhagyma 
  • 4 ek. parmezán 
  • 2 ek. olívaolaj 
  • 1 tk. só (ízlés szerint) 
  • 1 csipet frissen őrölt fekete bors 
  • 1.5 l víz

Fagyasztott alapanyagokkal dolgoztam ebben az esetben, de lassan már frissekre is szert tehetünk a piacon. Egy edényben 2 evőkanál olívaolajon 2-3 perc alatt megpároljuk egy kicsit a zöldségeket. A bazsalikomot felaprítjuk, a zöldhagymát felkarikázzuk és az előbbiekhez adjuk. 

Sózzuk, borsozzuk az edény tartalmát és közepes lángon maximum 25 percig főzzük. Mielőtt levennénk a levest a tűzről hozzáadjuk a tésztát és további 10 percig főzzük. Tálaláskor egy púpozott kanál parmezánnal megszórjuk a tányérunkban gőzölgő levest!