
60 perc
Megfizethető
4 fő
Hozzávalók
- 20 dkg zöldbab
- 20 dkg zöldborsó
- 20 dkg brokkoli
- 10 dkg medvehagymás gyufatészta (sima tészta is tökéletes)
- 6 levél bazsalikom
- 3 szál újhagyma
- 4 ek. parmezán
- 2 ek. olívaolaj
- 1 tk. só (ízlés szerint)
- 1 csipet frissen őrölt fekete bors
- 1.5 l víz
Fagyasztott alapanyagokkal dolgoztam ebben az esetben, de lassan már frissekre is szert tehetünk a piacon. Egy edényben 2 evőkanál olívaolajon 2-3 perc alatt megpároljuk egy kicsit a zöldségeket. A bazsalikomot felaprítjuk, a zöldhagymát felkarikázzuk és az előbbiekhez adjuk.
Sózzuk, borsozzuk az edény tartalmát és közepes lángon maximum 25 percig főzzük. Mielőtt levennénk a levest a tűzről hozzáadjuk a tésztát és további 10 percig főzzük. Tálaláskor egy púpozott kanál parmezánnal megszórjuk a tányérunkban gőzölgő levest!