Sok sajtos tészta

Sok sajtos tészta recept

60 perc

Megfizethető

2-3 fő

Hozzávalók

  • 30 dkg spagetti
  • 1 tk. só víz a kifőzéshez
  • 1 ek. olaj a főző vízbe
  • 10 dkg trappista sajt
  • 5 dkg füstölt eidami sajt
  • 5 dkg márványsajt
  • 1-2 dkg maasdam sajt
  • 1/4 tk. szerecsendió (legjobb a frissen reszelt)
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 2 dl tejszín
  • 1/2 tk. bors
  • 6 gerezd zúzott fokhagyma

A vizet felteszem melegedni a tésztának. Sót és olajat adok a vízhez, majd kifőzőm a tésztát. 

A kolozsvári szalonnát felkockázom és felteszem pirulni egy nagy serpenyőben.

A sajtokat lereszelem. Természetesen olcsóbb megoldással is kivitelezhető. Egy alap sajt pl. trappista és füstölt sajt keveréke. A márványsajtot elmorzsolom.

Amikor megpirul a szalonna hozzáadom a sajtokat és felöntöm tejszínnel. Összeolvasztom az egészet és a fűszereket és a zúzott fokhagymát is elkeverem a simára olvasd finomságban.

Végül a tésztát is hozzáadom. Egy csipet szerecsendiót még reszelek a tetejére és azonnal fogyasztható