60 perc
Megfizethető
2-3 fő
Hozzávalók
- 30 dkg spagetti
- 1 tk. só víz a kifőzéshez
- 1 ek. olaj a főző vízbe
- 10 dkg trappista sajt
- 5 dkg füstölt eidami sajt
- 5 dkg márványsajt
- 1-2 dkg maasdam sajt
- 1/4 tk. szerecsendió (legjobb a frissen reszelt)
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 2 dl tejszín
- 1/2 tk. bors
- 6 gerezd zúzott fokhagyma
A vizet felteszem melegedni a tésztának. Sót és olajat adok a vízhez, majd kifőzőm a tésztát.
A kolozsvári szalonnát felkockázom és felteszem pirulni egy nagy serpenyőben.
A sajtokat lereszelem. Természetesen olcsóbb megoldással is kivitelezhető. Egy alap sajt pl. trappista és füstölt sajt keveréke. A márványsajtot elmorzsolom.
Amikor megpirul a szalonna hozzáadom a sajtokat és felöntöm tejszínnel. Összeolvasztom az egészet és a fűszereket és a zúzott fokhagymát is elkeverem a simára olvasd finomságban.
Végül a tésztát is hozzáadom. Egy csipet szerecsendiót még reszelek a tetejére és azonnal fogyasztható