Gombás-füstölt tarjás rakott tészta

75 perc

Megfizethető

4 fő

Hozzávalók

  • 50 dkg tönköly fodroskocka
  • 25 dkg főtt-füstölt tarja
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 1 nagy doboz tejföl (375 g)
  • 1 db tojás
  • 20 dkg eidami sajt (lehet füstölt sajt is)
  • 1 db tömlős sajt
  • 5 dkg vaj
  • víz a tészta kifőzéséhez

A tésztát forrásban lévő vízben 10 perc alatt készre főzzük és leszűrjük. Egy nagy edényben az alábbiakat keverjük össze: 50 dkg tészta, 25 dkg felkockázott főtt-füstölt tarja, felszeletelt csiperke gomba, 1 nagy doboz tejföl, 1 tömlős sajt, egy egész felvert tojás, só ízlés szerint. Nálunk ez a mennyiség kb 1/2 csapott teáskanál.

Mindezt alaposan összekeverjük. Egy nagy (kb. 20×30 cm-es) tepsit kivajazunk és ebbe beleöntjük a tésztát és egyenletesen elterítjük. Sajtot reszelünk a tészta tetejére és közepes fokozaton körülbelül 1 órán keresztül sütjük!